Poate ai avut momente în care copilul tău adolescent a tastat LOL, btw, idk, LMAO și alte acronime pe care cei din Gen Z le folosesc în discuțiile de pe Whatsapp, dar tu nu ai știut de la ce vin prescurtările. În blogul de astăzi, noi îți vom explica acronimele cele mai folosite în mesaje, pentru părinții care vor să fie cool (sau să pară), în jurul copiilor lor.

Acronimele sunt cuvinte sau pasaje prescurtate care ajută la economisirea timpului și a caracterelor din timpul scrisului online. Sunt folosite, de obicei, la postările de pe social media sau în conversații, pentru a limita numărul caracterelor folosite. Multe texte ce conțin termeni abreviați sunt folosite de către generația mai tânără, într-un mediu informal și cu un anumit grup de persoane.

Pentru a înțelege ce îți scrie adolescentul tău, în acest trend unde romgleza ia amploare, și a-i răspunde în același mod, atunci trebuie să fii la curent cu cele mai recente abrevieri din textele de pe social media.

Norocul tău este că nu ești singurul care te-ai întrebat măcar o dată ce înseamnă btw, ori dacă ar trebui să scrii LOL în diverse situații. Așadar, ți-am pregătit un ghid de abrevieri pentru a-ți îmbunătăți mesajele text atunci când vorbești cu o persoană din Gen Z.

Cele mai des utilizate abrevieri în mesaje:

  1. LOL: Laugh out loud (Râd cu voce tare)
  2. NVM: Nevermind (Nu mai contează)
  3. BTW: By the way (Apropo)
  4. JK: Just kidding (Doar glumeam)
  5. TBH: To be honest (Să fiu sincer)
  6. RN: Right now (Acum)
  7. ATM: At the moment (În acest moment)
  8. BRB: Be right back (Mă întorc imediat)
  9. IRL: In real life (În realitate)
  10. NGL: Not gonna lie (Nu o să mint)
  11. IDK: I don’t know (Nu știu)
  12. IDC: I don’t care (Nu-mi pasă)
  13. OMG: Oh my God! (O, Doamne!)
  14. H8: Hate (Urăsc)
  15. WTF: What the f*** (Ce naiba?)
  16. HBD: Happy birthday (La mulți ani)
  17. THX: Thanks (Mulțumesc)
  18. AFK: Away from keyboard (Departe de tastatură)
  19. W/E: Whatever (Oricum)
  20. ILY: I love you (Te iubesc)
  21. 2EZ: Too easy (Prea ușor)
  22. 2NITE: Tonight (Diseară)
  23. 4: For (Se folosește în text ca „pentru”)
  24. <3: Iubire/Prietenie (se utilizează pentru a exprima admirația/iubirea deoarece seamănă cu o inimă)
  25. ASAP: As soon as possible (Cât de curând posibil)
  26. AIGHT: Alright (În regulă)
  27. BDAY: Birthday (Zi de naștere)
  28. F2F: Face to face (Față în față)
  29. FOMO: Fear of missing out (Frica de a lipsi, de obicei, de la evenimente, petreceri, ieșiri cu prietenii etc.)
  30. DM: Direct message (Mesagerie directă, în conversația privată)

Acum că ai abrevierile cele mai des folosite, ce ar trebui să faci pentru a le utiliza corect?

Simplifică lucrurile

Deoarece argoul textului și abrevierile mesajelor text se folosesc în mediile personale, nu cred că vrei să utilizezi abrevieri care nu prea au sens. Dacă rămâi cu cele clasice, cum ar fi LOL sau BTW, este întotdeauna o idee bună. De asemenea, nu încerca să înghesui prea multe litere într-o singură abreviere. Dacă devine prea aglomerat, își pierde scopul de a simplifica ceea ce încerci să spui.

Rămâi profesionist

Evită abrevierile cu limbaj nepoliticos atunci când trimiți mesaje de afaceri. Deja este greu să exprimi tonul prin text, iar adăugarea de abrevieri nepotrivite complică această sarcină. Pentru a fi safe, păstrează abrevierile pentru cercul apropiat de prieteni și familie.

Nu abuza de abrevieri

Nu este necesar un text întreg plin de abrevieri, pentru că acest lucru îi va face pe oameni să simtă că descifrează un cod. Ca orientare, este cel mai sigur să rămâi cu o abreviere bine plasată în text.

 

Sperăm că lista noastră cu cele mai comune abrevieri pentru mesajele text te va ajuta să înțelegi mai bine ceea ce vrea să spună adolescentul tău și să te creadă un părinte cool, atunci când vine vorba de a trimite mesaje. Cel puțin, îți vei face o idee aproximativă despre ce vorbesc cei din Generația Z atunci când integrează acronime care pot părea lipsite de sens pentru tine.

Dacă vrei să vezi și alte informații interesante despre industria serviciilor lingvistice, vizitează-ne și pe pagina de Instagram.

 Acum că ai tot ce îți trebuie: baftă la scris!